depressieve gevoelens

“Het voelt een beetje alsof het mistig is in je hoofd, alsof het vol zit met zaagsel. Je energie ‘loopt’ weg, je denken gaat langzaam”. 

Soms voel je je somber, lusteloos, kun je geen plezier meer aan iets beleven. Dat is niet erg, dat heeft iedereen wel eens. Maar als dat lang aanhoudt, is dat niet fijn.

Als het langer aanhoudt dan twee weken, kun je dat een depressie noemen. Ik spreek liever van depressieve gevoelens. Je bént namelijk niet de depressie, want dat zou betekenen dat er helemaal niets meer in je leven is wat je fijn vindt of goed gaat. Meestal kun je nog wel fijne dingen benoemen. Je bént dus niet depressief, maar je hebt depressieve gevoelens of gedachten. En die kunnen (een periode) overheersen. Dat is niet fijn en daar wil je graag verandering in zien.

Daar kan ik je bij begeleiden. We werken dan samen met een programma van Throughout Academy ‘Laat het licht aan’. Meer informatie vindt je in deze link https://www.throughout.nl/. Het programma houdt in dat je eerst naar een film gaat kijken en daarna opdrachten maakt. Dit doen we samen, zodat we steeds alles kunnen bespreken.

Depressieve gevoelens zijn niet fijn. Blijf er niet alleen mee lopen. Ik zie je graag.

liefs, Krista